tiistai 9. syyskuuta 2008

Hirvikärpäsiä omiin tarpeisiin.. ja ehkä vähän muillekin


Sunnuntai aamuna pakkasin Miisan ja koiruudet autoon ajettiin taas pitkästa aikaa kaikki lenkkeilemään yhdessä. Miisasta on mukavaa olla touhussa mukana -"komennella" koiria ja hyppiä vesilätäköissä ;). Rinkassaan neiti ei enään juurikaan viihdy, joten mulla on ihan riittävästi hommaa neljän vahtimisessa. Sääkin suosi tällä kertaa, joten päätin vielä ahneuksissani ottaa kamerankin mukaan. Kuvasatoa tulleen jossain vaiheessa nettiin jahka löytyisi vain ylimääräistä aikaa kuvien käsittelyyn... Nykyinen tietokoneeni kun alkaa olla jo purku-kunnossa, joten on hiukka aikaa vievää puuhaa tuo Photoshoppailu... Ärräpäät lentetee, tunnit kuluu ja kone tökkii ;). Loistavaa.

Muuten on kyllä oikein mukavaa tuo syksyisessä metsässä ulkoilu, varsinkin nyt kun siellä vielä näkee jotain. Pimeä alkaa kyllä tulla taas jo pelottavan aikaisin. MUTTA nuo kirotut kärpästen sukulaiset ottavat aivoon. Oikeasti. Tosin nyt en enään ehkä ole ihan niin hysteerinen niiden suhteen kuin 5 vuotta sitten. Hirvikärpäsiä saa yhden lenkin aikana kerätä kymmeniä niin hiuksista kuin vaatteistakin, sekä edellä mainittujen seasta ja alta. Viimeeksi tänään nirhin lenkillä pitkälti toista kymmentä yksilöä, autossa kaivoin hiuksistani vielä muutaman. Sitkein kiipi kasvoille, ilmeisesti hiusten seasta illalla saunassa. Todennäköisesti 80 astetta ylälauteella oli jo sitten liikaa sillekkin.

Meillä tämä hirvikärpäskausi alkoi tänä "kesänä" mielestäni jo poikkeuksellisen aikaisin, heinäkuun lopussa keräsin ensimmäisiä hiuksista! Täällä tosin riittää niin isompaa kuin vähän pienempääkin hirvieläintä - hirviä laumoissa, sekä valkohäntä peuroja (vai kauriitako ne nykyään ovat?) olemme myös tavanneet. Onneksi koirat eivät ainakaan vielä ole loukanneet itseään kohtaamisissamme.

Tarvitsee vain lohduttautua että kohta ne kaikki kärpäset kupsahataa kun yö-pakkaset alkavat....

Ei kommentteja: