keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Pieniä pentusia <3

Pennut siis syntyivät ma-ti välisenä yönä. Synnytys ei ollut helppo, eikä todellakaan mikään oppikirja malli, mutta Mona sai synnytettyä 10 elävää pentua kotona. Pennuista kuitenkin kolme poikaa jouduttiin valitettavasti lopettamaan kitalakihalkioiden vuoksi, meidän enkeli-trio :/. Tämähän ei nyt siis varsinaisesti ollut mikään yllätys, koska Robbien kanssa tällainen riski on olemassa (ja otettava, jos meinaa ko koiraa käyttää), mutta toki sitä olisi toivonut ettei omalle kohdalle osuisi.

Jäljelle jäi kuitenkin vielä seitsemän tervettä pentua - viisi poikaa ja kaksi tyttöä, joista olemme enemmän kuin iloisia :). Ja eivätköhän nämäkin saa aikaiseksi kunnon hulinan.. ;)


Tällä hetkellä emo ja pennut voivat kaikki hyvin :). Mona itse on nyt kuitenkin varmuuden vuoksi antibiotti kuurilla, koska pentuja tuli melkoisen paljon ilman kalvoja/istukkaa. Kaikki pennut olivat syntyessää hyvin pieniä (200gr molemmin puolin), mikä on tietenkin aivan normaalia - koska niitä on ollut niin paljon kasvamassa. Pienin poika, Sam Sam, painoi syntyessään vain 156 gr ja syystäkin toka-mamma on hiukka huolissaan. Kaikki pennut ovat kuitenkin hyvin elinvoimaisia, ja painotkin ovat lähteneet hyvin nousuun. Monalla maitoa tuntuu riittävän ja on muutenkin erittäin hyvä ja huolehtiva äiti. Pentujen väriskaala on yllättäen melko tummaa. Pojista kaksi on mustia, kolme tuollaisia tosi tummia brindlejä. Tytöistä toinen on musta ja toinen myöskin tumma brindle. Kaikilla on eri kokoisia valkoisia merkkejä. Koetan päivitellä "yksilökuvia" ja kotivujakin tässä lähipäivinä :).

Mona maanantaina aamupäivälla, 60 vrk

Yllä vielä Mona maanantai aamuna, kun synnytys tosiaan käynnistyi ilta seitsemältä ja päättyi sitten tiistain puolella aamu viideltä.

5 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

Hei, onnittelut Jyväskylästä Kurron koko perheeltä Mona-tädille ja pienille pentusille sekä kaikille kaksijalkaisille perheenjäsenille :)

Anita kirjoitti...

Onpas Monalla ollut kova homma 10 pupelon saattamisessa maailmaan! Hienoa, että pienet pentuset ovat elinvoimaisia ja äiti voi hyvin!! Mahassa on ollut todella täyttä! Aika muikeita ja silmiinpistäviä valkoisia merkkejä lapsilla; tulee hyvin esiin tummasta taustastaan! :)
Paljon onnea ja sitten ei muuta kuin nimen keksintään! ;D

terkkuja,

Anita ja pojat

Marita kirjoitti...

Onnittelut hienoista pennuista :-)

Hanna kirjoitti...

Paljon onnea suurperheelle!! :-)

Kennel Rokinet's kirjoitti...

Paljon onnea pentusista! Kova työ on ollut Monalla saattaessaan maailmaan 10 pentusta. Harmi että trio lähti sateenkaarisillalle, mutta pääasia että kaikki meni hyvin. :)