torstai 27. toukokuuta 2010

G niin kuin Giardia

Jep, jep. Vähän on saanut tässä viime aikoina aakkosia tavata ja netissä seikkailla itseään sivistämässä. Pää-asiallisena aiheena siis tällä kertaa Giardia, josta taisi taannoin olla artikkeli Koiramme-lehdessäkin.

Kun siis kasvateistamme Willyllä oli ollut jonkin aikaa epämääräistä vatsa-oireilua. Ei mitään vakavaa, mutta välillä maha on ollut ihan kunnossa ja taasen välillä melkoisen löysällä ilman mitään järkevää syytä. Kuivaruokamerkin vaihtokaan ei asiaa sen ihmeempään suuntaan muuttanut. Joten kakkanäyte lähti jatkotutkimuksiin, ja kappas Giardiaa sieltä oli löytynyt. On ollut nyt sitten antibiottikuurilla kera matolääkityksen ja oireilu on tyystin loppunut.

Mistä Willy sitten on giardiansa saanut onkin jo hankalampi kysymys. Vähän alkoi epäilyttämään , kun myös Oliverilla ja Papulla on ollut saman tyylistä oireilua tässä hiljattain. Tietenkin sitä alkaa kaikenlaita miettimään, euroopasta kun on tullut koira noudettua. Koira, joka oli ensinnäkin niin maan perusteellisen täynnä suolinkaisia, että niitä tuli ensi alkuun lävitse jopa muihin vaivoihin syödyllä Synolux-kuurilla...

Noh, heti aloitin tässä sitten alkuviikosta keräämään kakkoja meidän Monalta talteen ja kiikutin kolmen päivän kakat torstaina eläinlääkärin kautta Vetlabin paketissa postiin. Omat koirat ovat kyllä olleet täysin oireettomia vatsojensa suhteen, mutta päätin kuitenkin tarkistaa ettei ainakaan meillä sellaista pesisi - ihan vaan tulevaisuudenkin kannalta. Mutta siis juu vapauttavan tuomion saimme eilis päivänä kuulla :). Eli siis ei giardiaa riesana.

Mutta summa-summarum sinänsä hyvä että Willyn maha-oireilulle löytyi syy, ja voidaan nyt hoitaa kuntoon :). Oliveriltakin nyt sitten tutukitaan kakka-näyte myös giardian varalta ensi viikon aikana, joten saas nähdä onko sitä pääkaupunki-seudulla enemmissä määrin liikenteessä.

Ei kommentteja: