tiistai 27. elokuuta 2013

Pennut ovat täällä


Murun ja Kicksin pennut ovat syntyneet. Tällä kertaa Muru synnytti yöllä. Pienien alku hankaluuksien jälkeen homma lähti sujumaan oikein mallikkaasti ja Muru sai synnytettyä koko pentueen kotona, ilman apua. Ensimmäinen pentu syntyi klo 1.10 ja viimeinen aamulla klo 9.30. Kaiken kaikkiaan pentuja massussa oli 11, joista valitettavasti kaksi ei selvinnyt. Toisella oli kitalakihalkio (vanha vitsaus, jota meillä on ilmennyt aiemminkin) ja toinen vain hiipui pois, lisäruokinta yrityksistämme huolimatta. Molemmat olivat huomattavasti pienempiä kuin muut (132gr ja 170gr, suurimman ollessa 314gr). Olen miettinyt, että tämä hiipunut pentu ei varmastikaan ollut vielä valmis, nämähän syntyivät hurjan aikaiseen, vuorokautena 58-59. Koska on meillä aiemmin jäänyt tämän kokoisiakin henkiin..


Muru, day 56

Mutta muut 9 pentua voivat oikein hyvin ja terhakasti :). Painoa on tullut jo nyt hyvin lisää, ja Murulla näyttäisi maitoa riittävän. Muutenkin on ollut kyllä mitä mainion mamma :)!

Ja sitten kuvia niistä uusista tulokkaista;

Pojat


Boy 1 - Veeti

Boy 2 - Vihtori


Boy 3 - Apassi

Boy 4 - Jokunen

ja tytöt;

Girl 1 - Emma

Girl 2 - Söpö

Girl 3 - Lila

Girl 4 - Tuikku

Girl 5 - Tyyni

Ja näillä näkymin kaikille pennuille on oma koti jo tiedossa. Pentujen työnimet ovat lasten käsialaa ;). Lisää kuvia täällä. Ja totta tosiaan tätä mie vähän ounastelinkin, että molemmat vanhemmat, vaikkakin ovat mustia, niin varmasti myös kantavat brindlegeeniä. Kuin myös dilutio geeniä. Tämä selviää melko helposti, kun katseleee kuvallisia sukutauluja ja koirien jälkeläisiä The Whippet Archivesissa. Ja niinhän se sitten meni, että väripaletti on hyvin pitkälle sellainen kuin etukäteen arveltiinkin sen olevan ;).


Ja lopuksi muutamia, jo ehkä vähän syksyisiäkin kuvia lenkkipolulta ;)










Ei kommentteja: