tiistai 22. heinäkuuta 2014

Diva ja Nero

Stesha, Diva ja Nero

Kesäkuun lopussa samalla kun Stesha (Peony to Besti-Ya Kiy) lähti Ukrainaan muuttivat paluumatkalla Ukrainasta Suomeen Diva ja Nero. Tyypithän ovat siis syntyneet marraskuussa 2013, ja ennen Joulua 2013 heidät tänne varattiin ja siellä olivat Lanan tykönä kasvamassa aina seitsemänkuisiksi asti. Suomeen kun ei saa Ukrainasta koiria tuoda alle 7 kk ikäisenä, laillisesti. Ja ihanaa kun Lana niitä suostui siellä siihen asti pitämään. Kaksi pentua 7-kuisiksi on kyllä aikamoinen suoritus. Iso Kiitos siitä Lanalle. Ja toinen Iso Kiitos kuuluu Minna Puukolle, ilman Minnaa tämä kaksikko tuskin olisi Facebookin ihmemaailmasta koskaan silmiini osunut.Ja Ukrainan matka sujui oikein hyvin. Ihmiset siellä olivat erittäin mukavia, vastaanotto oli lämmin ja kaikki oli hyvin järjästetty. Me happy :)

Diva ja Nero

Eli siis kyseessä on kaksi tällaista vähän isompaa pentua :). Uros, Nero muutti heti kotimatkan varrella Lappeenrantaan Markon ja muiden poikien tykö. Hyvin on kuulemma siellä sujunut.

Nero ja kunnon teinikorvat 


Ja virallisempaa kuvaa, ikää siis 8kk
ja koska kotisivumme on vielä päivityksen alla niin TWA linkki

Ja lopuksi ei niin virallista kuvaa, Dante (Russian Lover) ja Nero Ja tässä on Diva. Niin... ja pitkä hiljaisuus,  siis meillehän ei pitänyt olla mitään koiraa tulossa. Molempien tuontien oli tarkoitus mennä sijoituskoteihin, jotka olivatkin jo vähän niin kuin valmiina. Mutta kuten elämässä muutenkin, ei tässä koirapidossa ja kasvatuksessakaan mikään tunnu menevät ikinä kuten suunnittelee. Siitä avautumista luvassa myöhemmin, nyt ei vielä pysty.

Diva 8kk

Mutta siis tämä tyyppi on osoittautunut mitä miellyttävimmäksi koiraksi. Tai pentuhan hää vielä on, mutta tosi fiksunoloinen tapaus, selvästi heitä on siellä Urkainassa hyvin pidetty. Pentu oli jo käytännössä sisäsiisti, mikä vähän arvellutti alkuunsa, kun kaikenmoisia kauhutarinoita kuulee. Mutta olen kyllä kaiken kaikkiaan positiivisesti yllättynyt. Niin koirista, niiden laadusta kuin luonteesta. Aika nyt sitten näyttää mitä heistä tulee. Suurin toive tietenkin olisi, että olisivat sikäli terveitä, että olisivat myös kelpoisia jalostuskäyttöön.Ja yllättynyt olen siitäkin miten hyvin omat koirani ovat ottaneet tulokkaan vastaan ja kuinka helposti on sujahtanut meidän lauman jatkeeksi. Ei mitään ongelmia, kun kuukauden päivät tässä on nyt tilannetta eletty. Eikä hetkikään ole ollut helpoin, Veralla kun on ollut se valeraskaus niin on ollut enemmän tai vähemmän outo, mutta alkaa jo pikkuhiljaa piristymään sekin.
Ei kommentteja: