torstai 26. toukokuuta 2016

Hieman haasteita


Blogi on saanut elellä omaa elämäänsä, jonkinmoisia haasteita kun pentulaatokon reunalla on ollut. Divalla pennuilla kaikki on sujunut oikein hyvin ja paksusti :). Täyttivät eilen jo 4 viikkoa, pöydällekkin heitä voisi siis jo piakkoin nostella. Maailma on avartunut muutaman neliön laatikoksi, jauheliha alkaa olla tuttua :)Murheita on sitten ollutkin Myyn ja pentujen kanssa. Myy kun siis sai kohtutulehduksen, ja ruoka ei maistunut, tulehdusarvot aika korkealla. Vähän huono yhdistelmä jos hoidettavana on 10 muutaman päivän ikäistä pentua. Temppuja on tehty ja sanotaanko näin, että kaikesta huolimatta hienosti Myy on saanut pennut hoidettua ja lihonnut itsekin hieman. On ollut jälleen sellainen kasvattajaa kasvattava kokemus. Siinä vaiheessa kun emokoiralta alkoi verta vuotamaan nenästä, alkoi täti kasvattajallakin vähän kädet täristä. Sanomattakin lienee selvää, että Imatran Eläinklinikka on saanut jo hyvän siivun itselleen, eikä siinä, palvelu on kyllä toiminut erinomaisesti ja hoitoon aina päästy heti. Tämä nenäverenvuoto muuten paljastui sitten tutkimusten jälkeen ihan vain limakavoperäiseksi, kun sai kohtua tyhjentäviä pistoksia.


Kiitollinen ja aika onnellinenkin olen kyllä siitä, että meillä on tämä meidän Diva ja sen pentue nyt samaan aikaan. On voinut aina heikoiten kasvaneet pennut käydä Divan eväillä aika-ajoin. Ja nyt viimepäivinä Diva on käynyt ruokkimassa ihan koko poppoota kahdeti päivässä yläkerrassa, Myyn ottaessa pihalla aurinkoa. Autaan tietämättömänä koko kuviosta. Divan omat pennut kun ovat alkaneet maistelemaan jauhelihaa.ja voivat varsin paksusti.

Ja erityisen kiitollinen olen siitä että Emmi ja Outi ovat käyneet meillä päivisin hoitamassa koiria, työkuviot kun toisinaan hieman häiritsevät harrastamista.


Tätä voin kyllä muuten suositella myös toiseen tarkoitukseen, jos ei meinaa maitoa tulla tarpeeksi. Kyseessähän siis on FitDogin energia-juoma, jota käytetään lähinnä juoksukilpailujen yhteydessä. Menee meillä Myylle pari desiä kolmesti päivässä, enempi ei uskalla antaa, jotta maha kestäisi kaiken ruuan. Pussikaupalla saa tätäkin hamstrata :D. Lisäksi Aptuksen Puppy Booster on oikein oivallinen valmiste, kohtuullisen hintavaa vaan laittaa menemään 10 pennulle...


Myös lihan kulutus on melkoinen, kuvassa päivän satsi. Lisäksi tosiaan kaikki Myylle menevä liha on ihan ihmisille tarkoitettua, paitsi sydän. Vitamiinit lisäksi, kalkkia ja multidoggia menee tällähetkellä myös melkoisesti.

Nappulaa meneekin sitten huomattavasti vähemmän. Punnitsin, niin emokoirat saavat 30g/per ruokintakerta, neljästi päivässä, tekee siis 120g päivän aikana.  Liekö tästä johuten, kellään ei ole ollut ripulia, vaikka syövät muuten aika isoja annoksia. Liha kenties imeytyy sitten kuitenkin helpommin :)

Ei kommentteja: