sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Mittoja, tuloksia, terveystutkimuksia

Ja niin edelleen. Paljon on taas kaikenlaista tapahtunut viimeaikoina, ettei oikein tiedä mistä sitä aloittaisi :). Vaikkapa sienimetsästä, aika monta ämpärillistä on tullut sieniä, kanttarelleja, kerätttyä, ihan vain lenkin yhteydessä. Tosin suurin osa saalista on lahjoitettu kyllä eteenpäin ;).

 Ellu, Voitto ja Myy

Viime viikonloppuna käytiin Emmin ja lasten kanssa lomareissulla Virossa. Ja tokihan sitä piti mukaan ottaa myös muutama koira ja ympätä ohjelmaan myös koiranäyttely :D. Kyseessä siis oli kaksipäiväinen Haapsalun näyttely 27.-28.8.2016.

Mukana siis;

Voitto, Dew Happy Evening
la PU2 ja SERT, su  PU3 

Ellu, Mimi Chill's Red Riding Hood
 la JUN ERI/1, su VSP jun, JUN SERT ja PN1 ja VSP 
Ellullahan on siis tosiaan yksi hassu hammas, josta lauantain tuomari ei tykännyt... :DMyy, Mimi Chill's Black Mamba
la PN4 ja su AVO ERI/2 


Roma, Adagio Blue Hour
la PN3 ja su PN2 ja SERT - uusi EE MVA :)

Ja sitten lopuksi vähän hupiluokkia,
Myy ja Voitto, Paras pari molempina päivinä :) 


Paljon käytiin siellä ja täällä, Haapsalun linna kellotorneineen oli kyllä yksi mielenkiintoinen kokemus, kuin myös Tallinnan merimuseo ja vierailu ihan oikeassa sukellusveneessä oli jännittävää. 
 
 


 Sitten vähän päivityksiä koirarintamalla :)

Myy lähti nyt tällä viikolla pentujen jälkeen kohti omaa kotiaan tallikoirana :)


 Sitten Sole the mahakas mammakoira  on muuttanut meille ja aikalailla parin viikon päästä pitäisi sitten jotakin alkaa tapahtumaan :). Hyvin on muuten kotoutuminen sujunut, mutta nyt alkaa jälleen ruokahalu heiketä. 


Aamos (Mimi Chill's Elizabeth I) on muuttamassa nyt ensi viikolla sijoituskotiinsa Ouluun. Itseasiassa ei ole ollut kovin helppo päätös. Kovasti on tehnyt mieli jättää vallaton teini tähän meille  kotiin, ja edelleen hieman emmin, mutta katsotaan nyt kuinka hällä lähtee kasvattimme Sagan kanssa yhteiselo sujumaan :).
  Sitten on käyty vähän silmäpeilissä, sydänultrassa, osteopaatilla ja mittatikun alla.

Ava (kuvassa), Mimi Chill's Cherry Blossom - 46,9 cm, silmät ja sydän terveet.
Voitto, Dew Happy-Evening - 50,5 cm
Aamos, Mimi Chill's Elizabeth I - 49,9 cm

Samalla reissulla kun Mona (oikealla) kävi Osteopaatilla katsoi Seppo setä vähän myös Monan sydäntä ultralla. Hällä siis on todettu endokardioosi, eli läppävuoto, muutama vuosi sitten. Kuuntelemalla aikalailla samalta kuullosti kuin pari vuotta sitten, mutta ultralla vuoto oli selvästi lisääntynyt. Pientä seinämän paksuuntumaan ja kammion laajentumaa oli jo havaittavissa, mutta ei vielä tarvetta lääkitykselle. Kuulemma nämä ovat juuri näitä rodun erikoispiirteitä, eli vaikka on selkeä vuoto, niin miksei se sitten kehitä tuon isompaa laajentumaa.

Mona tosiaan oli tuossa kesällä jotenkin tosi väsyneen oloinen ja ruokakaan ei oikein maistunut. Tottakai sitä huolestuu, toki ehkä koiran siellä 10,5v paikkeilla kuuluisikin jo vähän rauhoittua, muttei nyt ihan kai napista painamalla. Syytä alettiin sitten etsiä vähän isommalla vaihteella. Laajoissa verikokeissa ei löytynyt muuta huomauttamista kuin alhainen hemoglobiini, josta lääkäri ei ollut huolissaan. Borrelioosikin testattiin negatiiviseksi. Mona on syönyt tässä nyt sitten rautalisää (Obsidan) kuureina ja en tiedä, joko siitä johtuen tai muuten vain on mummokoira jälleen pirteämpi ja ruoka maistuu. Joten toivottavasti meillä on Monan kanssa vielä monia vuosia yhteistä päkkyröintiä edessä


Linda

 Aamos


Ja lopuksi vielä kuulumisia Jumesniemeltä, viime viikonlupun SM- maastoista, joissa Vikke, Mimi Chill's Dark Diamond, hienosti Suomen Vinttikoiraliiton Maastomestaruuksissa hopealle, pisteitä 469 ja SERTi, Onnea Riikka ja Vikke :)!

Jonkinmoinen family-meeting oli myös kilpailuissa :). Kuvassa sisarukset Tyyne (Cat Ballou), Vikke (Dark Diamond), Reino (Written In The Stars) ja Veeti (Dare to be Great).

Ei kommentteja: