tiistai 11. marraskuuta 2008

Lintulaudalla elämää

En tiedä ollaankohan me nyt Miisan kanssa laitettu alulle taas yksi iso, iso virhe ;). Aloitimme nimittäin jo muutama viikko sitten 'ihan vain viattoman' lintujen talviruokinnan. Ideanahan meillä oli tarjoilla niin auringonkukansiemeniä kuin talipallojakin ihan vain muutamalle mukavalle talitiaselle, jotka pesivätkin tuossa ulkovaraston katon alla viime keväänä. Sillain niin kuin postikorteissakin, tiedättehän.


Mutta homma alkaa nyt riistäytyä käsistä. Ilmeisesti ruonkintapaikkamme sijoittelu on jokseenkin erinomainen. Tänään taas tein pikaisen suuripiirteisen laskun tuosta tietokonehuoneemme ikkunasta - reilut 20 pikkulintua saman aikaisesti lintulaudallamme. Talitiaisia, sinitiasia, pajulintuja, västäräkkejä ja varpusia. Niillä on ikään kuin bileet, aivan mieletön kuhina. Lisäksi vielä boonuksena oma oravamme, joka yleensä röhnöttää lintulaudan päällä. Oravillakin oli tosiaan poikaset viime keväänä, jotka leikkivät kanssamme takapihallamme ;) (siis ilman koiria) . Ja sitten löytyy vielä harakka joka vie vähintään kerran viikossa talipallot parempiin suihin, kaitpa silläkin on nälkä. Jos jotain positiivista etsitään tästä 'turhasta rahanmenosta' huolimatta, niin luontokuvausta pystyy harrastamaan nyt sohvalla istuen. Joten kirkkaita pakkaspäiviä odotellessa :)

Viime viikko meni meillä vaihteeksi sairastelun merkeissä. Tällä kertaa Miisalle nousi kova korkea kuume ja kaupan päällisiksi tuli vielä paha yskä. Ei ollut pajon apua Pronaxenista saati Ventolinestä, kuume huiteli silti yli 39ssä ja limaa oli jokapaikka täysi. Lääkärissäkin käytiin pariin otteeseen, mutta eipä mitään ihmeellistä ollut tehtävissä, koska CRPkin oli vain 27 ja korvat terveet. Yskänlääkettä, minttuteetä ja panadolia vielä lisäksi. Joku inhottava virus lieneen ollut kyseessä. Mutta Miisa voi jo tätänykyä huomattavasti paremmin, ja pari viime päivää onkin mennyt univelkoja pois nukkuessa.. niin lapsella kuin vanhemmillakin.















Viime viikonloppuna kävimme Espoossa kummityttömme Jennan syntymäpäivillä, joita Miisa oli jo kauan odottanut, ja lahjaa paketoinut.. Jennalla on myöskin kaksi koiraa - Zoogin ja Copiad Cavalierit. Kuvassa Mona ja Copi vaihteeksi makoilevat leikin lomassa sohvalla. Taisi alkaa väsyttämään.

Ei kommentteja: