keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Linjojako sekoittelemaan?













Postista tulla tupsahti eilen DLA-monimuotoisuus testien tuloksia. Kuuluimme näemmä siihen onneekkaaseen 100 whippetin otantaan, joiden perimää Whippet-Harrastajien kustannuksella tutkittiin. Kuten yllä olevista dokumenteista ilmi käy meiltä tutkittiin Monan ja Arvon halotyyppejä.

Sattumaa tai ei, tulokset, jos eivät nyt ihan järkyttäneet, niin ainakin pääsivät yllättämään pahanpäiväisesti. Minä kun kuvittelin kasvattavani kahta jokseenkin ERI näyttelylinjaa, ainakin paperilla. Mutta mitä perimä sanoo, se lienee totuus - Aivan samaa yhtä kaikki! Kuvittelin että ainakin tuo meidän Ranskis olisi voinut olla perimältään jotain muuta kuin täkäläiset. Mutta pah, voiko ihminen olla enää enempää väärässä? Arppis nyt on ollut kuopattuna jo hyvän aikaa, mutta tuskinpa tuokaan nyt kovasti Kitistä eroaa.

Jotta siis sitten alkaa pohdinta, että kuinkas tästä eteenpäin? Itselläni kun on ollut Monan seuraava sulho harkinnan alla jo jonkin aikaa, ja homma ei nyt ainakaan yhtään helpottunut. Tosin on onnekas olo siinä mielessä, että kasvattajilla on nyt viimeistään näiden tutkimustulosten myötä mahdollisuus käyttää valintoja tehdessään tukenaan juuri näitä DLA-monimuotoisuustestejä. Joita tulevaisuudessa itse varmasti tulen käyttämään.

Toisaalta mitä siellä Hannes Lohen tilaisuudessa käytiin lävitse, niin Whippettien kohdalla tilanne ei nyt näyttäisi olevan vielä paha sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta jotain vissiinkin tartteisi tehdä. Mietteliääksi vetää.

Lopuksi toivoisin että Whippet-Harrastajat voisi julkaista kaikkien tutkimukseen osallistuneiden koirien nimet tuloksineen. Olisi enemmän kuin mielenkiintoista (ja hyödyllistä!) tietää mitä koiria tuolla taulokon häntäpäässä oikein on?

Ei kommentteja: